I dag har jeg hatt fri - deilig:)
Hadde bestemt meg på forhånd at jeg skulle bake i dag.
Jeg har bakt lyse og ekstra grove rundstykker.
De grove rundstykkene er sunne og gode og metter godt.
Rundstykkene setter du på brettet med skje.
De skal heve i 1 time på brettet før de stekes.
Rundstykkene er skikkelig saftige og holder seg godt.
Jeg pleier å ta opp fra frysa og tine de i microen:)
Oppskriften er:
1 kg - grovbakst
1 pk tørr gjær
3 dl hvetekli ( kruskakli )
2 dl havrekli
1 dl linfrø
1 dl solsikkefrø
ca 150 g nøtter ( jeg bruker valnøtter ), kutter i biter
200 g rosiner
Noen aprikoser kuttet i biter
2ss rapsolje
12 dl lunket vann
Elt alt i en kjøkkenmaskin i 5 min.
Stekes på 225 grader i 20 - 25 min, jeg bruker
varmluft og 200 grader:)
Jeg lagde også lyse rundstykker. Denne oppskriften fikk jeg
fra ei jeg jobbet sammen med på sykehuset i Stavanger.
Jeg lagde dobbel oppskrift, det ble 47 rundstykker
Jeg bruker en liten rund boks, min er fra tupperware, til å rulle ut rundstykkene med.
Da bli de perfekt runde og jeg slipper å bli klissete på hendene:)))
Her er resultatet etter dagens baking:))
Oppskrift på de lyse rundstykkene er:
100 g smør
50g gjær
7 dl melk
14 - 18 dl mel
2 ss sukker
1 ts salt
Smelt smøret og ha i melk, rør gjæren ut i melk og smør blandingen.
Bland i en kjøkkenmaskin og bland det i 5 - 10 min. til deigen er fin og smidig.
Heves til dobbel størrelse, kjevles ut og etterhever ca 30 min.
Stekes på 225 grader i 10 - 15 min.
Håper du får lyst til å prøve.
Lykke til:))
Det er så deilig med fersk bakst...
SvarSlettDe grove ser knallgode ut og at de er sunne gjør jo ingenting...i denne "sliteetterjulmåneden",hihi!!
Herlig kveld til deg,klm ingrid l
Du har vært driftig på fridagen din! Ingenting slår hjemebakst:) Kanskje jeg kan få bakt litt i helgen. Elsker å svinge en av mine to kjøkkenmaskiner;)
SvarSlettLitt tidlig, men god helg!
Klem Pink lady
Så godt det så ut! Jammen har du vært effektiv på fridagen :)
SvarSlettNå fikk jeg lyst til å bake, kanskje jeg skal få det til i helga...
Ha en fin torsdagskveld.
Klem
Hei på deg:)
SvarSlettÅ nam, desse såg knallgode ut:)
Ferske rubdstykker er jo heilt fantastisk....og med brunost...
Trur eg må laga rundstykker i helga, takk for oppskrift, desse skal eg prøva:)
Fin kveld til deg:)
Klems Evelyn:)
Dei såg knallgode ut og eg likte tipset med å ikkje bli klissete på fingrane for det er så kjedeligt,baking er jo noko kliss,hihi kanskje derfor eg baker sjelden synest det blir så masse arbeid med det men heimabakt er jo aller best synest eg:)
SvarSlettØnsker deg ein kjempefine fredag og ei god helg!
Klem fra Lillian
Mmm, det såg godt ut :) Kjekt å ha litt heimebakt i frysen. God helg.
SvarSlettMmm... ser nydelig godt ut!
SvarSlettHer blir det sjelden baking, men tror jeg må endre på det!
Ha en finfin fredag!!!